Σκαρί/μήκος γραμμής νερού
4,46/4,06 μ.
Φάρδος:
1,68 μ.
Βάρος σκαριού
280/310 κιλά-επικάλυψη/τσατμάς(μπαγδατί)
Πανί:
14,3 μ2
Κατηγορία
Δ

Beg-Mail είναι ένα μικρό μονοκάταρτο καϊκι του γούστου, έτσι όπως ήταν μπόλικος στο παρελθόν.Είναι κομψό και ναυτικό με βερνικωμένο ξύλινο το μισό κατάστρωμα και το κατώφλι, έχει εξοπλιστεί με ένα μεταλλικό σαλμά που στριφογυρίζει στον άξονα του εαυτού του και εξασφαλίζει σταθεροποίηση και επίδοση.

Το πρόγραμμά της είναι μια εκδρομή σρην θάλασσα σβέλτος στο τιμόνι,ακόμα και ψάρεμα και αγώνα.Είναι στο ίδιο μήκος αλλά πιο ελαφρύς από το Cormoran, άρα έχει πλεονέκτημα επείδη περιέχει λιγότερα πανιά και έχει ευκολία να αμοληθεί στο νερό από ένα ρυμουλκό. Έχει την δυνατότητα να κάνει βόλτες στη θάλασσα όχι μόνο με ένα άτομο αλλά ακόμα και με 3 και 5 πλήρωμα ή άτομα.

Στη κατασκευή της Beg-Mail, έχει προβλεπτεί μικρές τσατμές πάνω στα κοντραπλακέ στεγανά και κοντραπλακέ επικάλυψη ενδεδειγμένη να κατασκευαστεί πολύ εύκολο, ειδικά από την πλευρά επικάλυψης.

Τα σχήματα του σκαριού είναι ίδιο με το İllur. İllur, είναι μια βάρκα πανιού-κουπιού με συστατική επιστολή του οποιού τα πλάνα έχουν πωληθεί γύρω στις 1000.

Το πρώτο δείγμα Pepito, η οποία προσφέρθηκε από ένα εξοπλισμό εκ μέρους της Icarai, κατασκευάστηκε εκ μέρους του ερασιτέχνη Benoit Brahant, έχει αμοληθεί στη θάλασσα στη Carnac τον Ιούλιο του 2005. Μπορείται να αποκαλύψεται το άλμπουμ εκείνης της στιγμής. Από τώρα πολλές βάρκες είναι στο στάδιο κατασκεύης, από τα οποία το ένα είναι η La Reunion


We produce the wood panelling over polyester body construction.

Our first BEG-MEIL will participate to 2006 DOUARNENEZ Maritime Festival .

Σκαρί/μήκος γραμμής νερού
4,50/4,24 μ.
Φάρδος:
1,85 μ.
Βάρος σκαριού:
350 κιλά
Πανί:
18 μ2
Κατηγορία:
Γ

Έχω κατασκευάσει την Ebihen ως μια μικρή βάρκα με παραδοσιακή έμπνευση, διαφορετικό από τα άλλα πανό-κουπα που έχουν προσφερθεί σε μεγάλες ποσότητες. Η Ebihen είναι μια βάρκα που σχετίζεται με την θάλασσα, είναι ισοπποπημένη, μεταφορική και είναι αρμονική στο ψάρεμα με το πανί και βόλτα στη θάλασσα με την οικογένεια. Ο κινητήρας δεω έχει ξεχαστεί, μπορεί να πάρει την θέση του σε ένα λάκκο μπροστά από το τιμόνι.

Έχει στολστεί με έναν υπέρβαρο μεταλλικό σαλμά, η οποία έχει την δυνατότητα σταθεροποίησης και προόδευση προς τον άνεμο.Έτσι αποκτούμε, όπως και βλέπουμε στην τεχνική απόδειξη, μια βάρκα που είναι δυνατή, ανάλογα με το μήκος της και μπορεί να πάρει μεγάλη ποικηλία εξοπλισμού είτε παραδοσιακές είτε μοντέρνες.Αν και το μήκος της είναι μόνο 4.500 μ.  όμως  κατέχει ένα ευχάριστο πηλοτήριο ή καμπίνα χειρίστη. Η   Ebihen μπορεί να χτιστεί σε ένα απλό γκαράζ και να διατηρηθεί όλο τον χειμλώνα, βεβαίως μπορεί και να μεταφερθεί.

Η Ebihen έχει εμπνευστεί και από τις βάρκες της βόρειας Bretagne, ειδικά την Saint Jacut,(οι Ebihen είναι τα νησιά απέναντι από αυτό το λιμάνι)και από τις βάρκες της  Basse-Normandie, που αυτές η βάρκες έχουν παρασκευαστεί με μέθοδο συγκόλλησης.

Το πρώτο παράδειγμα(φωτογραφία) έχει παρασκευαστεϊ με μικρό μπαγδατί και έχει στολιστεί με μεσιανό κατάρτι, ωστόσο, προβλέπεται και μια διασκευή με συγκόλληση κοντραπλακέ! Μερικά Ebihen, με μεσιανό κατάρτι ορίκ κότερο ή πανί είναι στο στάδιο κατασκευής.

Αυτή η βάρκα προσφέρεται απο το ναυπηγείο Grand- Largue απολύτως έτοιμο στο χέρι του καταναλωτή.

Επιπλέον κατασκευάζεται από τον Marc Vuilliomenet, μαραγκός ναυσιπλοίας, με εύκολο μέθοδο καλουπωμένου ξύλου. wood.


Σκαρί/μήκος γραμμής νερού
5,50/4,94 μ.
Φάρδος:
2,10 μ.
Βάρος σκαριού:
800 κιλά
Πανί:
28 μ2

Μετά την επιτυχία του Εbihen 4,5 μέτρα με παραδοσιακή γραμμή, έπρεπε να πραγματοποιούμε ακόμα ένα σχέδιο που είναι σε ίδιο φόρμα «ένα μέτρο πιό μεγάλο». Και Εbihen 18 μεταφέρει τις παραδοσιακές γραμμές και τις άριστα ναυτικές ποιότητες της Βόρειας Βρετανίας. Ο σκάφος σχεδιάσθηκε κατά τα διαφορετικά σήματα και ειδικά σύμφωνα με το σήμα του randa κότερου και το σήμα flambart. Το κατάστρωμα και πλήρωμα του προσφέρει ένας μεγάλος και άνετος χώρος για τη μία καλή εκδρομή και για το πάρτι του ψαριού. Μπορεί να διανυκτερεύει κάτω στη τέντα. Προβλέπεται πολλά ποσότητα ντουλάπια.

Η ισορροπία νερού-βάρκας, εξασφαλίζει την έλκυση πίσω από ένα αυτοκίνητο και εξισορροπεί τον σκάφο με 1500 χιλιόγραμμα.

Η ισορροπία νερού-βάρκας, συμπληρώνεται με ένα καπάκι μιτσου και ο σκάφος όταν βγαίνει από το νερό πάλι εκκενώνεται με το καπάκι μιτσου.

Σχεδιάσθηκε ένας λάκκος κινητήρα σε 4-10 Hp. Σκώρος θα είναι μπροστά από το τιμόνι και εξασφαλίζει στον τιμονιέρη τον ελιγμό και ασφάλεια. Το κινητήρα είναι κάτω από το κατάστρωμα.

Strip Planking σκεπάζεται πάνω στα διαφράγματα που είναι κοντραπλακέ. Εbihen 18 σχεδιάσθηκε από τους ερασιτεχνικούς κατασκευαστές με σκόπο να κατασκεύαζει ευκολότερο και γρήγορο. Θα απευθύνεται πολλούς ερασιτεχνικούς κατασκευαστές με τα προγράμματα κόψιμου του κοντραπλακέ και με τους λεπτομερειακούς φάκελους παραγωγής.

Το πρώτο πρότυπο του κατασκεύαζει στο ναυπηγείο Grand-Largue και θα ολοκληρώνεται τους πρώτες μήνες του 2007.

Με τον καιρό θα αποτελούμε τις διασκευείς με καμπίνα και με τον κινητήρα που είναι από την εσωτερική προσαρμογή.

 

Σκαρί  /μήκος γραμμής νερού:
5,20/4,50 μ.
Φάρδος:
1,85 μ.
Βάρος σκαριού/περιττό:
400/120 κιλά
Πανί:
17 μ2
Κατηγορία:
Γ

Η Lilou έχει δημιουργηθεί από μια παρατήρηση: Στις ημέρες μας στους ερασιτέχνες του ψαρέματος και της θαλασσοπορίας προσφέρεται μόνο φουσκωτά που έχουν στολιστεί με μεγάλους εξωλέμβριους κινητήρες, βάρκες με κινητήρα η οποίες είναι εμπνευσμένες από την μόδα αυτοκινήτου και πλαστικά ιστιοφόρα ώστε να μην ξέρεις που να βάλεις παλαμάρι. Με την Lilou  ήθελα να ικανοποιήσω την ανάγκη της απλής και ναυτικής βάρκας, η οποία έχει μια σιλουέτα παραδοσιακή και χρήσιμη, και εξασφαλίζει αρκετό χώρο για το πλήρωμά της(λάκκος σαλμάς είναι κάτω από το δάπεδο).

Επίσης ήθελα να εξασφαλίσω την οικονομία κατασκευής είτε για τους ερασιτέχνες είτε γαι τους επαγγελματίες, σχέση με εποκσή ρητίνες και υλικά με νουμερικά κατασκευάσματα. Η Lilou έχει δημιουργηθεί με την μέθοδο που είναι ραμμένη με κοντραπλακέ σεντίνα και είναι διαστρωματωμένη. Περιληπτικά, κόβουμε τις επικαλλύψεις σύμφωνα με την τελευταία ποσόστωση, συγκρατούμε προσωρίνα με ένα σιδερένιο καλώδιο, εγκαθιστούμε τους αρμούς και το στρωματοποιούμε ολόκληρο. Αποκτούμε ένα αυθεντικό και μακρόβιο σκαρί μαζεύοντας τα πλεονεκτήματα του ξύλου και του πλαστικού.

Για τον εξοπλισμό της βάρκας προτίμησα το ορίκ μονοκάταρτο καϊκι. Δείνει την δυνατότητα να σηκώνω το κατάρτι ασυνόδευτος και ενώνει το ρουστίκ ύφος του εξοπλισμού της παραδοσιακής βάρκας με την ενεργητικότητα του μοντέρνου εξοπλισμού. Αλλά θα προσφερθεί και μια λατίνι.

Αυτές η δύο βάρκες είναι πολύ πρακτικές για ψάρεμα με την έλλειψη του μεσιανού κατάρτι(σταυρού). Με την επιθυμία, μπορεί να μελετηθεί η διασκευή Marconi η οποία έχει κατάρτι από αλουμίνιο.

Επίσης, με την θέληση μπορεί να εγκατασταθεί ένας εξολέμβριος κινητήρας στο λάκκο κοντά στο τιμόνι. Ακόμα και με την αλλαγή μιας στήλης, μπορεί να σκεπτεί και μια διασκευή με μικρή πετρελαιοκίνητη. Η Lilou μπορεί να είναι μια βάρκα και με μόνο απλό κινητήρα.

Δεν έχει ξεχαστεί και το πλήθος των λιμανιών. Η Lilou είναι μια φορητή βάρκα που μπορεί να αμοληθεί στο νερό από μια επικληνής αποβάθρα. Δεν είναι αναγκαία τα ρυμουλκό με φρένο, επειδή έχει εγκατασταθεί έρμα για να έχει καλή στάση στην θάλασσα.

Η Lilou, προσφέρεται από το ναυπηγείο Lez απολύτως έτοιμο ή με τον όρο ολοκλήρωσεις, το οποίο Lez είναι καινούργιο και είναι κοντά στην Montpellier, όπου κατασκευάζεται τα πρώτα υπόδειγμά της.

Σκαρί  /μήκος γραμμής νερού
6,70/5,80 μ.
Φάρδος:
2,2 μ.
Βάρος σκαριού/περιττό:
800/180 κιλά
Πανί
25,9 μ2
Κατηγορία
Γ

Η Stir Ven, στην κατηγορία «επιστροφή στην παράδοση», ως νικητής του αγώνα σχεδίου «βάρκα για τον πηγεμώ στα νησιά»που διοργάνωσε η Chasse-Marée συνδυάζει τον κλασικισμό και τον νεωτερισμό. Τραβάει την προσοχή με την κομψότητα του κορμιού της,που είναι επιστρωμένει με καπλαμάδες, με το μακρύ και βαθύ πιλοτήριο, με την αισθητική του εξοπμλισμού(μπαλόνι φλόκου για τον φορέα) που είναι μανταλωτή και έχει επίδοση σε όλες τις ταχύτητες, με την ομορφιά του λουστραδόρου ξύλου, με την χάλκινη μπάντα, εύκολη κίνηση φτυαριού, ακόμα και με την δυνατότητα χρησιμοποιήσης των φτυαριών σε ακύμαντες θάλασσες.

Από τον μοντερνισμό έχει πάρει την τεχνική κατασκευής της κοντραπλακέ σεντίνας, την ανάγκη λίγης φροντίδας, το τράβημα με ρυμουλκό στο δρόμο και την αμόληση με ευκολία στο νερό,την επίδοση της ελαφρύς στήλης που δίνει την δυνατότητα από καταομική έγχυση του 180 σε περιττό,την αξιοπιστία που είναι αβούλιαχτη.

Η Stir Ven είναι μια βάρκα που μπορεί να διοργανωθεί ημερήσιες εκδρομές στην θάλασσα και ακόμα ολομόναχη εκδρομή αλλά και με πολυμελές πλήρωμα,είναι διαθέσιμη για κάθε θαλάσσιες εκδρομές.Περιέχει δύο κρεββάτια στην μικρή καμπίνα, επάνω στο δάπεδο του πιλοτηρίου, ακόμα δύο κρεββάτια κάτω από την σκηνή  με κρίκοθς που δίνει την εντύπωση ίδιου ύψους όταν στέκεσαι όρθιος. Έχει ανεξάρτητη βιωσιμότητα μερικών ημερών δτα μέρη που είναι απαγορευμένη σε πολλές βάρκες.

Προσφέρεται από το ναυπηγείο Grand Largue απολύτως έτοιμο ή με τον όρο ολοκλήρωσεις. Το ίδιο ναυπηγείο έχει την δυνατότητα του εφοδιασμού οποιαδήποτε εξοπλισμού που είναι κομμένη σε νουμερικά πάγκα και αποτελείται από ομάδα κοντραπλακέ, η οποία βρίσκεται και στον κατάλογο. Αυτός ο εξοπλισμός  περιέχει όλα τα μετρημένα κομμάτια και όλα τα μοντέλα που χρειάζεται για την κατασκευή.

Ακόμα κάνω και την πώληση του τέλειου φακέλου για τα ερασιτεχνικά κατασκευάσματα, το οποίο περιέχει ένα βιβλιαράκι με φωτογραφίες και 23 σχέδια σε Α3.

Σήμερα κατασκευάζεται 23 Stir Ven από τις οποίες μισές κατασκευαστές είναι ερασιτέχνες.Οι Stir Ven θα διαγωνιστούνε στον αγώνα Bois de la Chaise που θα διοργανωθεί στην εβδομάδα Golfe. Η σειρά αναπτύσσεται συνεχώς.

Το φάκελο κατασκευής της Stir Ven μπορεί να αποκτηθεί και στα Αγγλικά.


Σκαρί/μήκος γραμμής νερού:
6,80/6,33 μ.
Φάρδος:
2,2 μ.
Βάρος σκαριού/περιττό:
900/250 κιλά (το ελάχιστο)
Πανί
28 μ2
Κατηγορία
Γ

 Η Méaban έχει κτιστεί  ως ένα πρόγραμμα που είναι παραπλάσιος στην Stir Ven.Αλλά η Méaban δίνει την ευχαρίστηση στην εκδρομή στις ακρογιαλιές επειδή περιέζει μια καμπίνα, 4 κρεββάτια, μια γωνική κουζίνα και μέροσ για τουαλέτα. Η καινοτομική διαμόρφωση της σαλμάς και περιττού(κάτω από το πιλοτήριο και εύκολο στο σήκωμα) δίνει την ευκαιρία να μην σκεπαστεί ολόκληρο από το λάκκο της καμπίνας.

Το πιλοτήριο είναι αδιάβροχος και εκκενώνεται μόνος του παρόλο αυτό αφήνει καλό μάκρος για το ταξίδι. Στον άξονα του τιμονίου βρίσκουμε και μια λακούβα για τον εξωλέμβριο κινητήρα, κι αυτό διευκολύνει πολύ την άσκηση στα πολυκοσμικά λιμάνια.

Η Méaban έχει παραπλάσια εξοπλισμού με την Stir Ven. Ακόμα και μπορεί να σκεφτεί ψς οψιόν και ο εξοπλισμός Marconi.

Το σχήμα του σκαριού της είναι σχηματισμένη από μικρές σανίδες που είναι στρωματοποιημένες και που παρέχουν μια επικάλυψη που είναι από βερνικομένο ξύλο. Η αισθητική της μοιάζει στα μικρά παραδοσιακά μονοκάταρτα καϊκια που βρίσκονται στις ακτές μας.

Η δομή της είναι σχηματισμένη από χωρίσματα που έχεουν περάσει ο ένας μέσα στον άλλο κατά πλάτος και κατά μήκος.

Ακόμα μπορεί να μετακινηθεί αλλά χρειάζεται δυνατό όχημα για την μετακίνησή της.

Τα πρώτα δύο δείγματα αυτηνής της βάρκας κατασκευάζονται από ένα ερασιτέχνη και  από ένα όμιλο.

Έχει εξασφαλιστεί και ένα σχέδιο πάνω σε πολυεστέρα και χαρτί αντιγραφής σε ίδιο μέγεθος για να διευκολύνει την κατασκευή.

Μπορεϊ να γίνει και μια επαγγελματική κατασκευή. Πρέπει όμως πρώτα να συμβουλευτήται έναν αρχιτέκτονα.

Σημιώστε ότι αναπτύσσω μια διασκευή που έχει επικάλυψη κοντραπλακέ(στο βάθορ μεγάλο μπάντα επικαλύψεις και για τις άκρες καλουπωμένο ξύλο με σεντίνα). Αυτή η διασκευή θα έχει ως πλεονέκτημα να είναι πιο ελαφρύς. Με την θέληση, μπορεί να διαβεβαιωθεί το φθινόπωρο του 2005.


Σκαρί/μήκος γραμμής νερού:
6,95/6,30 μ.
Φάρδος:
2,5 μ.
Βάρος σκαριού/περιττό:
2300/1000
Πανί
38 μ2
Κατηγορία
Γ

 Ebihen και Ebihen κατασκεύασθηκε εμπνέοντας από την αλιεία καβουριών που υπάρχει στη βεντάλια προϊόντων του Koalen de Bretania. Επίλεξα τον μήκο ως 7 μέτρα, ώστε τη ποσότητα υπερχείλισης του νερού πλησιάζει 3 τόνους. Αυτή τη κατάσταση εξασφαλίζει το κονφόρ για την παραλιακή πόλη. Υπάρχουν 4 κουκέτες για την ξεκούραση (η μπροστινή κουκέτα σχήματος V μπορεί να μεταβάλλεται σε ντούμπλεξ), μία τουαλέτα στη μπροστινή κασαρα (ναυτικός τύπος ή Porta-Potti), μία κουζίνα του πλοίου που είναι καλή διάσταση, χώρος του χάρτη που ανίγει γλιστρώντας πάνω στην κουκέτα, ένα τραπέζι του φαγητού που κρύβεται πάνω στο εν τέταρτο της κουκέτας.

Το κύριο σώμα του πλοίου που κατασκευάζεται από το αποφλοιωμένο στρογγυλευμένο ξύλο τοποθέτηκε πάνω στα κοντραπλακέ στεγάνα που εγκαθιδρύονται κατά πλάτος και κατά μήκος. Από την μοναδική κατασκευαστική ευκολία αυτή θά επωφέλονται και εξειδικευμένοι ναυπηγοί και ναυπηγοί που ναυπηγούν στο σπίτι μόνος τους. Σε ικανοποιητικά ποσότητα πλάγιο λείος και σώμα του πλοίου σκάφος με  βαριά σαβούρα θα δώσει μία επίδοση αέρα που θα ξαφνίαζει τους περισσότερους ιστιοπλόους. Αποξηραίνοντας το μακρύ σώμα, θα αποστομώνεται ούτε τον πιό ανήσυχο καπετάνιο. Συμβουλεύεται ένα πετρελαιοκινητήρα 10 ίππος. Για να μην αλλοιώνεται το σύστημα απόδοσης του τιμονιού δεν χρειάζεται σ`ένα χάραγμα στο τιμόνι για την τροπέλα. Ως εναλλακτική λύση μπορεί να μοντάρει ένα κινητήρα στο κενό που βρίσκεται μπροστά του τιμονιού.

Koalen είναι ένα ιστιοφόρο τύπου “gaff cutter”. Αυτό το ανεφοδιασμό πλοίου είναι ανάλογο για το ισχυρό σώμα του. Τα ιστία velena και flok δίνουν την ευκαιρία να μανουβράρει εύκολα το Koalen με τα 2 πληρώματα. Το κατάρτι του πλοίου τοποθέτηκε σε μία εσοχή για να ξεμοντάρει χωρίς βοήθεια.

Έχω ένα άλλο μοντέλο που έχει εξοπλισμό με δύο κατάρτια και μπροστινή καμπίνα του είναι πιό μικρό (Το λένε “flambart” στη Βόρεια Βρετανία). Αυτό το μοντέλο είναι για την πλεύση της μέρας, αλλά δένει την ευκαιρία την διανυκτέρευση στο πλοίο. Classic Boat Türkiye, επίλεξε αυτό τον σκαφό ως πρώτο Koalen που θα ναυπηγηθεί το ταχύτερο στην Κωνσταντινούπολη.

İcarei η οποία είναι ένας Κατασκευαστής-ναυπηγός του πλοίου, κάτικος στην Cherburg, κάνει μάρκετινγκ το Koalen στην Ευρώπη. Για τους ερασιτέχνες κατασκευαστές προβλέπεται τα σχέδια και τις οδηγίες κατασκευής.


 

Κορμί/μήκος της γραμμής νερού:
5.85/5.25 m
Φάρδος
2.10 μ.
Άδειος βάρος/περιττό:
650/150 kg
Ιστίο:
20.3 μ2
Κατηγορία
Γ

Beniguet, είναι ένας καινούριος σκάφος που παρουσιάζεται ως δύο διασκευές:

Μοιάζει το Stir Van αλλά είναι πιο μικρό, είναι κρουαζιερόπλοιο το απάνω μέρος του είναι ανοιχτός.

Σκάφος που Φαίνεται στη διπλανή φωτογραφία.

Πεδίο χρήσης του κρουαζιερόπλοιου είναι τις καθημερινές εκδρομές, εξασφαλίζει ένα καταφύγιο, δίνει την ευκαιρία να λαγοκοιμιθητε υπο σκιάν, υπάρχει χημικό ή θαλασσηνό τύπο WC, έχει δινατότητα να ζεσταίνει τσαϊ ή να ετοιμάσει φαγητό. Ασφαλώς δύο ενήλικοι και ένα παιδί μπορούν να περάσουν τη νύχτα στην αιχμή. Αλλά, θέλαμε να χρησιμοποιούμε πλεονεκτικό τον εξωτερικό χώρο του λέμβου όσο είναι δυνατόν. Δύο παγκάκια που υπάρχουν στο κοκπιτ, σας παρουσιάζοντας ένα μοναδικό κομφόρ σας δίνει την ευκαιρία να ψαρεύετε  και να κάνετε βόλτα. Υπάρχουν χαμηλές μέρες  σε κάθε δύο πλευρές στον λάκκο του μηχανήματος που θα μπορίτε να βάλετε τις είδη ψαρικής. Μεταλικό σαλμά είναι δεσμευμένο κάτω από το κοκπίτ και δεν μπορεί να στενεύει ούτε τον χώρο του κοκπίτ ούτε τον χώρο του άλλου εξοπλισμού. Αυτό το χαρακτηριστικό εξασφαλίζει πιο υψηλή     απόδοση από άλλα κρουαζιερόπλοια. Όπως συνηθίζομαι έδωσα πολύ σημασία το κέφι πηδαλιουχείου στο ένα καλό ιστιοφόρο.

Η μικρή σπονδυλική στήλη που είναι κομμένος πίσω μέρος της, εξασφαλίζοντας τον σκάφο να κατεβαίνει στο νερό εύκολα όπως οι σκάφοι με ολοκλήρωμα σαλμά, την ίδια στιγμή προστατεύει τον κινητήρα ο οποίο είναι προσαρμοζμένο από έξω και βρίσκεται μέσα στο λάκκο και πάνω στο άξονα του τιμόνιου γ`αυτο τιμονιέρης μπορεί να το φτάσει εύκολα και διευκλύνει τους ελιγμούς. Πλέοντας με ιστίο  τα άτομα που αρέσουν την απλότητα, βγάζοντας τον κινητήρα και μπορούν να τον τοποθέτουν μέσα σ`ένα κιβώτιο ή στο πίσω μέρος σε παράλληλη θέση. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν το κούπι. Εξάλλου δεν είναι ξεχασμένος το κιβώτιο αλυσίδας, τα κιβώτια υλικών, τα καπάκια λουμπος κ.α. Επιβίβαση είναι πολύ μοδέρνο για  την κοντρεπλακεποκσική κατασκευή και αντανακλεί το πνεύμα των κλασικών ψυχοτροπικών λέμβων. Αν θα περιορίζουν τους αριθμούς των βερνικωμένων κομμάτιων ή αν θα μετατρέπονται λαδοκομμάτια τότε την ανάγκη συντήρησης είναι στον ίδιο βαθμό με ένας πολυεστερικός κορμικός λέμβος. Το κορμί του είναι στεγανότητα και είναι με αυτόματη εκκένωση. Η σαβούρα είναι περίπου 170 χγ. και μισό της βρίσκονται στο σάλμα, και αυτή την κατάσταση κατά την διάρκεια τη πλεύση εξασφαλίζει ότι η σαβούρα να είναι στον πιο χαμηλό μέρος. Όλα αυτά, κάνουν το Beniguet είναι ένας εξασφαλισμένος λέμβος.

Beniguet, παρουσιάσθηκε στην ναυτιλιακή έκθεση στο Παρίσι (Δεκέμβριου 2005) και μάζεψε μεγάλους επαίνους. Την ρώτη δοκιμασία πραγματοποιήθηκε στη Rance στο Ιανουάριο.

Τα σχέδια και το κυττάρο μπορούν να εξασφαλίσουν τις τελευτέες μέρες του Ιανουαρίου 2006.

L.O.A.
8.48 m
L.W.L.
6.95 m
Beam
2.80 m
Draft
1,30 m
Weight
2800 kg
Balast
1000 kg
Motor - 1GM10 YANMAR
9.9 HP
Category - "CE" B/C
6 / 8 Prs

Toulinguet, είναι ένας σκάφος που μου δένει τον εαυτό του, γιατί πιστεύω ότι πια είναι απαραίτητος να παρουσιάσουμε τα κλασικά κρουαζιερόπλοια που θα είναι εναλλακτικός στους σκάφους των διάσημων ή ξεχασμένων αρχιτεκτόνων.

Για αυτό το λόγο, άρχισα το σχεδίο αυτού του σκάφου που προτείνεται και για τη ερασιτεχνική κατασκευή και επαγγελματική κατασκευή.

Toulinguet, είναι ένα ιστιοφόρο που χρησιμοποιήται τη δεκαετία του 1930. Αλλά καθώς επίσης είναι ένα ιστιοφόρο της δεκαετίας του 1960 με τη μοντέρνα κατασκευή του και με το σχέδιο εγκατάστασης του είναι κατάλληλος να είναι ένα μικρό τετραθέσιο κρουαζιερόπλοιο.
Προβλέφτηκε πολλές διασκευές εξοπλισμού, όπως bermuda sloop ή koster.
Σ`αυτόν τον σκάφο προπάντων ήθελα να είναι τα χαρακτηριστικά πλεύσης των περασμένων σκάφων: ισορροπημένη πλεύση, ισορροπία στο αγκυροβόλιο, πιάσιμο τιμονιού, ευκολία ελιγμού κάτω του ιστίου, απαλούς ελιγμούς. Κλασικός σπονδυλικός και μολύβδινο περιττό εξασφαλίσουν να παροπλίσει με ευκολία πάνω στο στήριγμα.

Είναι ένα αυστιρό ιστιόφορο εξοπλισμένο με ισχυρά ιστία. Toulinguet, ιδιαίτερως δείχνει την επίδοση στη πλεύση προς τον άνεμο.

Έχει ένας πετρελαιοκινητήρας, αλλά αυτό το κινητήρα μπορεί να εγκαθίσταται εύκολα στον λάκκο του κινητήρα.

Πρωτότυπες τεχνικές λύσεις, ένας φάκελος σχέδιου και πολυεστέρας καμπυλογράφος δίνουν την ευκαιρία για να μειώνεται του κόστου κατασκευής. Το πρώτο παράδειγμα είναι στο επίπεδο κατασκευής από έναν ερασιτέχνη.


Lenght
5.90 m
Beam
5.45 m
Draft
0,43 m
Weight
550 kg
Building
Marine Kotra
Engine
40 HP
Kategori
C

Σκόπο του Koulmig να είναι μία εναλλακτική λύση τα μηχανοκίνητα πλοία που κυριάρχουν στην αγορά. Διαφέρει απ`αυτά με πολλά χαρακτηριστικά του:

• Μία κλασική και ζεστή σιλουέτα που ενσωματώνει τις θαλασσινές συνθήκες ακόμα καλύτερος.

• Απλό σχέδιο και κατασκεύασμα που απευθύνεται και στους επαγγελαματίες και ερασιτέχνες. Κοντραπλακέ δομή παρουσιάζει και ελαφρότητα και τα πλεονεκτήματα συντήρησης.

• Semi-planante form, εξασφαλίζει ένα καλό ξεγλίστρημα στη θάλασσα με αλάχιστο νερό τιμονιου και εξασφαλίζει τη δυνατότητα πλέυσης στο ποτάμι. Μπορεί να τοποθέτει ένα κινητήρα 10 ίππος ή 30 ίππος και τη ταχήτητα του μπορεί να είναι 15 ναυτικά μίλια.

• Δίκλινη καμπίνα, χημικό WC, άνετη καμπίνα με μικρό τετράγωνο τραπέζι και με τη γωνία κουζίνας.

• To Kokpit που προσφέρει ευρύτητα για το αλίευμα.

• Ο σκάφος μπορεί να μεταφέρεται με το ρυμουλκό. Ώστε εξαλείφει την ανάγγη του λιμανιού.

Το πρώτο πρωτότυπο του ακόμα κατασκεύαζει από την εταιρεία Bruno Leducq, μετά σχεδιάζεται τη μαζική παραγωγή.
Πάρετε πληροφορία από CLASSICBOATS-TÜRKİYE.
Ύστερα από δοκιμασία του σκάφου, θα εξασφαλίζεται το φάκελο για τους ερασιτεχνικούς κατασκευαστές.


Page Top