Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΙΣΡΑΗΛ, Η ΡΩΣΙΑ, Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΟΑΤΙΑ

Η ναυσιπλοϊα είναι οικουμενικοί. Στις αρχές του 19ου αιώνα τα κρουαζιερόπλοια με σταθερό τονάζ μαζί με τα κοινά χαρακτηριστικά των τοπικών βαρκών έχουν ανοίξει δρόμο για την κλασική ιστιοπλοϊα.Οι ρίζες τους στα τοπικά ναυσιπλοϊα είναι πολύ έντονα. Η κάθε περιφέρεια έχει επηρεαστεί από τις βάρκες επαγγέλματος που εργάζονται ακριβώς δίπλα τους και έτσι έχει κατασκευασεί τις δικές τους αυθεντικές βάρκες.

Όλες οι βάρκες εκδρομών με κλασικές γραμμές άπτονται των ενδιαφερόντων μας.Εμείς προτιμούμε την χρισημοποιήση του όρου « παραδοσιακές βάρκες εκδρομών». Η προτίμηση αυτουνού του όρου προέρχεται από το πάθος για τις «καλές βάρκες» τα οποία περιλαμβάνει και τις δημοφιλής λαϊκές βάρκες αλλά και τα μεγάλα σκάφοι.

Στα παλαιότερα χρόνια όλες οι ψαροβάρκες, όλες οι βάρκες εκδρομών ακόμα και εξυπηρετήσεων χρισημοποιούσανε τον άνεμο με την βοήθεια των πανιών τους. Πραγματικά είναι ένα αξεχώριστο ζευγάρι: Επειδή υπήρχε η θέληση φτυαριού για το ιστιοφόρο στην είσοδο και στην έξοδο στο λιμάνι, στα στενάχωρα μέρη και στις δύσκολες στιγμές. Όμως από την άλλη μεριά, η βάρκες με φτυάρι δεν μπορούσανε να αντιτάσσουν την βοήθεια του ανέμου εκτός από τις περιορισμένες και τις προστατευμένες περιοχές. François Vivier

Οι περισσότερες βάρκες που έχουμε προτείνει έχουν κατασκευαστεί από ξύλο και μπορούνε να μεταφερθούνε με ευκολία επάνω στην σχάρα του αυτοκινήτου ή και με ένα ρυμουλκό. Δεν είναι ανάγκη η ύπαρξη των λιμανιών, χωρίς το λιμάνι μπορεί να καθελκυστεί στην θάλασσα.

Ειδικά δείνει και την ευκαιρία να κατασκευαστεί με μικρά μεγέθοι στο γκαράζ του σπιτιού με όλην την δημιουργητικότητα και χειροποιητικότητα του κατασκευαστή της. Άλλωστε αυτές οι βάρκες επιλέγοντε από τα εκπαιδευτήρια και από τους συλλόγους για παιδαγωγικές εκπαιδεύσεις